cookies

Galerie

De Hermelijn galerie

De Hermelijn is een atypische galerie. Door de hele omgeving kunnen werken op een andere manier opgesteld en bekeken worden. Het is geen strakke omgeving, maar een huiselijke sfeer zodat u ook op uw gemak, zonder druk, kan ervaren hoe het bij u thuis zou hangen. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om met de kunstenaar zelf of iemand dicht bij de kunstenaar te praten.

Vaak hangen er werken van de eigenares, maar er is ook ruimte voor andere kunstenaars. De band met onze natuurlijke essentie is hierin de leidraad. De werken kunnen door iedereen bekeken worden, ook door mensen die normaal gezien nooit met kunst in aanraking komen.

De Hermelijn heeft de betrachting om mensen samen te brengen en te laten spreken over onderwerpen waar er anders weinig ruimte voor is. Uiteraard is de kunst ook te koop. In een heldere catalogus kan u telkens de materialen en de prijzen raadplegen en Maïté is altijd beschikbaar voor extra uitleg.

Het eigen werk van Maïté heeft één rode draad: de connectie tussen mensen en hun omgeving. Dit vertaalt zich in olieverf schilderijen, maar ook in sculpturen en werken met gemengde technieken zoals collages, acrylverf, textiel, … Soms resulteert dit in een eerder landschap achtig resultaat, op andere momenten is er een meer hardere confrontatie tussen de zoektocht van de mens en zijn eigen vervreemding met de Ander en de natuur. Er is hierbij dus één doel: het hernieuwen van onze verbinding en het in vraag stellen van ons gevoel van eenzaamheid.

Maak een afspraak